Musiken går runt


SHLP7 - Shiwa Records 1981

Ur konvolutet:

Denna skiva ingår i en trilogi. Den är en del i ett samtida epos, ett verk av viss musikalisk dignitet. Man skulle kanske tro att detta album utgör tredje delen av denna trilogi, men detta är inte självklart. Det beror på vad man vill lägga in i verket som helhet. När man lyssnar på några av numren får man en känsla av att det är någonting som svänger. Det kan bero på ett tekniskt fel. I så fall kan svängningen mätas i siffror och registreras på en bildskärm. Men det kan också vara ett element i själva innehållet. I så fall är det någonting upphovsmännen och exekutörerna vill ha sagt, och då rekommenderar skivbolaget att man lyssnar litet extra noggrant.

Är du rädd om din skiva - håll skivtallriken i gång, se till att den alltid snurrar med jämn, god fart. Skivor som inte snurrar tenderar att stelna till efter någon tid. Detta album utgör inget undantag. Att lyssna på en god skiva kan liknas vid att sitta och forma lera vid en drejskiva - fast tvärtom. Sätt snurr på skivan - då låter den klart bäst! Detta oavsett om du hamnat i ett spår med svensk tönt-schlager eller i ett spår med rykande amerikansk jazzmusik. För musiken går alltid runt, i tenorsaxen och i den sordinerade trumpeten och som pigga elektroner i sladden till en sångmikrofon…

Låt musiksvallet fylla ditt rum och din värld för några ögonblick, och besinna att det kanske trots allt finns något som kan kallas ett svenskt kulturliv!

Ike Holowich

Spår på den här skivan:

Sida 1:
 1. Shaky Flat Blues
 2. Kontra-Pelle
 3. Cryin' in the Chapel
 4. Poesi
 5. Läckerbockar
 6. Boogie Woogie Bugle Boy
 7. Big Noise from Vinnetka
Sida 2:
 1. Musiken går runt
 2. Vi klarar oss nog ändå
 3. Spritkök
 4. Once in a While
 5. Civilisation
 6. Det är dig som jag vill äta opp
 7. Detta är showbiz för mig
 8. Miami Drag